Breugem Plants B.V. aangesloten op aardwarmtebron Bergschenhoek

In het tuinbouwgebied rondom Bergschenhoek heeft Wayland Energy, producent van duurzame energie recentelijk zes nieuwe glastuinbouwbedrijven aangesloten op haar aardwarmtebron. Het betreft tuinders op de Anthuriumweg in Bleiswijk en Warmoeziersweg in Bergschenhoek, te weten: de sierteeltkwekers Breugem Plants, Seven Orchids, Sonneveld Hydrangea; de veredelaar Anthura; opkweekbedrijf HollandPlant; en paprikakweker Royal Peppers. In totaal zijn nu 16 bedrijven, samen goed voor 88 hectare glas, aangesloten.

 

Midden 2017 is gestart met de boring voor het geothermieproject en later dat jaar is de eerste tuinder aangesloten. De aardwarmtebron levert 20 MWth en hiermee wordt 22.000 kiloton minder CO2 uitgestoten en 12 miljoen m3 aardgas bespaard.

 

 

 

Breugem Plants B.V. blijft vernieuwen

Breugem Plants B.V. heeft niet stil gezeten. Zij hebben hun Anthurium assortiment uitgebreid met de soorten Royal Champion en Oklahoma.

Royal Champion is al geruime tijd een bekend product van Breugem Plants B.V. Sinds begin dit jaar is dit ras ook beschikbaar in de 12 cm pot in de reeds bekende Royal Red hoes.

De Oklahoma wordt nu ook in de 17 cm pot verkocht naast het al bekende ras Madural. Beide soorten zijn uiteraard ook verkrijgbaar in de Royal Red hoes.

Het hele assortiment is rechtstreeks te bestellen via;
– FloraXchange
– Mail -> verkoop@breugemplants.nl
– Telefoon / App -> +31(0) 62 88 77 326